Malujeme originální obrazy Vašich domů

Objevte zcela novou možnost netradičního dárku nebo uchovejte vzpomínky pro další generace.

Objevit novou službu
 

Údolí Dlouhé Vody

Kategorie: Putování nejen za motivy

17 Lis 2009

IMG_2123

Když je pošmourno a slunce se na nás nekouká, necestuji daleko. Snad i proto, aby mne střídavé jesenické počasí nepřekvapilo. Známí z Čech se často diví, že si v 8 hodin vyjdeme na procházku a v 9,30 hod. jsme promočeni na kost. Ano, u nás se počasí opravdu často mění.

IMG_2105Krajinářům to nevadí – různé osvětlení, střídání nálad, vrtochy počasí vnášejí do tvorby krásné vzrušení. Naposled, když jsem maloval v blízkých Karlovicích, mne zastihl hustý déšť, obraz byl před dokončením, nespěchal jsem, však také mohu trochu zmoknout. Deštík se změnil v déšť a pak v průtrž, takže jsem zpočátku litoval, že jsem neuprchl před tou slotou. V ateliéru obraz vyschl, byl nečekaně po tom protrpěném dešti dobrý. No a já měl dojem, že jsem na to přišel, musím malovat v dešti a úspěch je zaručen.

IMG_2107Později jsem to zkoušel několikrát, ale tak dobrý obraz jsem již v „plánovaném“ dešti nikdy nenamaloval. V tomto povídání Vám chci představit jedno z blízkých malebných údolí nedaleko Města Albrechtice – obec Dlouhou Vodu. Obchod i hospodu by jste tam hledali marně. Jen ke konci údolí je starší rekreační zařízení se sjezdovkou. Stačí vyšplhat do okolních kopců a motiv pro obraz je vidět hned – nebo se mýlím?

Sdílej:

  • Digg
  • del.icio.us
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • email
  • Twitter

Přidat komentář

Zdeněk Kurečka

zdenek kurecka

Zdeněk Kurečka pochází z obce Čeladná - severního konce valašského království. Učňovská léta trávil v ateliéru pana Jaromíra Zahela v Ostravě, kde později s Alešem Kalivodou, Lubomírem Tížkem, Janem Vilímem a Alenou Světlíkovou založili výtvarnou skupinu GAMA. V roce 2004 (12.6.) založil spolu s keramikem Jaroslavem Hrubým a řezbářem Petrem Chorovským výtvarnou skupinu R3, která působí na albrechticku a krnovsku.

  • Alexandr Postler ml: I muj otec ,herec a režisér ale též malíř,rád maloval Českou Ves.Já jeho syn, trávím vžd [...]
  • martin kluvanek: Dobry den. Mam od Vas par obrazov a prave som Vam chcel doporucit podivat sa do tychto lokalit (nema [...]
  • Marie Klimešová: Moc pěkné stránky, máme taky hezké vzpomínky.Přejeme hodně zdařilých výstav. Všude nám [...]